Toggle mobilmeny

Audun Mortensen

Født: 12.09.1985
Bosted: ASKIM, Viken

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Hele prosessen fra bokidé til boklansering. Fordeler og ulemper for en forfatter å leve A4 med ektefelle og barn. Hvorfor fotball er det viktigste av alle uviktige ting i livet. Fordeler og ulemper med en hjemplass i Distrikts-Norge. Identitet og tilhørighet for transnasjonalt adopterte, med utgangspunkt i eget liv og skandinavisk samtidslitteratur. Hvorfor jeg fortsatt leser og skriver (papir)bøker. Fordeler og ulemper med (å være den eneste i familien med) høyere utdanning. Hvorfor og hvordan jeg lager podkast. Mine beste lese- og skrivetips for barn og ungdom. Analyse og fortolkning av egne bøker fra et biografisk og/eller litteraturteoretisk perspektiv.

Bokutgivelser

Audun Mortensen er «landets mest moderne forfatter», ifølge Dagens Næringsliv. Han har utgitt ti bøker på Flamme Forlag og lager Hjemflytterpodden. Debutboken «Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det» ble i 2009 kåret til «årets beste diktdebut» av Aftenposten. Boken kom på 9. plass i kåringen av «de 106 viktigste diktsamlingene de siste 50 årene», utført av tidsskriftet La Granada, i samarbeid med 48 forfattere, i 2016. Oppfølgeren «Aaliyah» (2011) kom på 22. plass i samme kåring. Kunstnerboken «The Collected Jokes of Slavoj Žižek» er oversatt til 15 språk. Mortensen har hatt separatutstillinger ved Hordaland Kunstsenter og Futura Gallery i Praha, og deltatt på gruppeutstillinger ved V1 Gallery i København, Gagosian Gallery i New York og Galleri Image i Aarhus. I 2015 var Mortensen på Dagens Næringslivs talentliste «30 under 30». Erlend Loe beskrev han som «frisk i tanken, uortodoks, uredd, og morsom» da han utnevnte Mortensen til sin favoritt blant unge norske forfattere i Klassekampen. Mortensen har bachelorgrad i kulturhistorie fra UiO, og bor i hjembyen Askim med kone og sønn.

www.audunmortensen.com