Toggle mobilmeny

Ingvild Nielsen

Født: 09.07.1975
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Bibliotek. Sosiale institusjoner. Næringsliv og organisasjoner

Bokutgivelser

Jeg debuterte med lete og finne-boken Borte Vekk (målgruppe 4-6), illustrert av Inger Lise Belsvik, i 2011. I Borte Vekk trenger en surrete mamma sin observante datter Minas hjelp til å finne igjen sakene sine, slik at de sammen skal kunne fullføre Oppdrag Bytur. I Romanen 10000 timer (2015) beregnet på 10-13-åringer har jeg benyttet den høyst reelle teorien professor Anders Ericsson har forsket seg frem til, som hevder at alle kan bli verdens beste dersom de trener i 10000 timer. Mine to hovedpersoner Mattis og Weesam får kjørt seg når de selv bestemmer seg for å sette i gang med tre timer trening hver dag hele uken…. Klarer de å holde ut lenge nok til å beholde plassen på fotball-laget?

Jeg ønsker med mine bøker å skape gjenkjennelse og refleksjon hos leseren. Jeg er glad i å bruke humor og referanser barna kan kjenne seg igjen i når jeg skriver, og vil at leseren skal finne noe av seg selv igjen, i en eller flere av karakterene mine.

10000 timer er en bok som handler om å ta valg. Den egner seg utmerket som et utgangspunkt for samtale med barna «Vil jeg ofre alt for å bli verdens beste, eller bruke tiden min på andre ting?» «Hva drømmer jeg om bli, eller være, hvis jeg kjenner ordentlig etter?» Jeg har lagt opp en forsøksvis underholdende og engasjerende undervisningstime som utfordrer og involverer barna selv til å ta stilling til hva de ønsker å gjøre med livene sine. Her er det ingen fasitsvar, men mye gøy å snakke om! Idrett, populærkultur, drømmer og ambisjoner. En lett skoletime om viktige filosofiske spørsmål. Passer for 10-13-åringer.

Borte Vekk egner seg godt som lesestund for barnehager og førsteklassinger. Bokens struktur innbyr til deltagelse og gjetninger, og gir barna muligheten til å dele egne erfaringer med surrete mødre og glemske fedre. Kanskje de strever med å holde orden på ting selv? Her kan alle dele og fortelle etter at boken er lest! Borte Vekk har dessuten sin egen sang, med bevegelser; komponert av Spellemannprisvinner Christine Sandtorv, som barna får lære.

Jeg har jobbet med historiefortelling og formidling i radio og TV (NRK Super) gjennom 14 år, og er glad i å snakke med barna der de er.

mangschou-logo