Toggle mobilmeny

Simen Sætre

Født: 29.04.1974
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner

Tema

Jeg formidler nå boka Tolken, en fortelling om en afghaner som jobber som tolk for norske offiserer i Afghanistan og oppdager at en av kollegene er spion for Taliban. Jeg forteller også om forskning og forvaltning av lakseoppdrett, som jeg har skrevet en serie artikler om som skal bearbeides til bokform. Jeg er tilgjengelig for skrivekurs, forfattersamtaler og samtaler om mitt generelle virke som skribent og forfatter.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Jeg er en dokumentarist som speiler norsk samtid gjennom møter med mennesker. Jeg forholder meg både til tradisjonen for kritisk og undersøkende journalistikk, og tradisjonen for sakprosa i litterær form.
To av bøkene mine, Den lille stygge sjokoladeboka og Petromania, undersøker samtiden gjennom produksjonsformer og økonomi.
Tre av bøkene portretterer av relativt ukjente personer, uteliggeren Hugo, den islamhatende bloggeren Fjordman, militærtolken Qais. Hvert av disse portrettene beskriver viktige betingelser i norsk samfunn i dag.

Lenker

www.facebook.com

www.twitter.com

www.morgenbladet.no

www.cappelendamm.no